Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Curs responsabil de mediu
850 lei
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Urmatoarele sesiuni se vor desfasura in Bucuresti si Timisoara in perioada 24 - 29 septembrie 2012.
www.lectoform.ro

CADRU LEGAL

Persoanele  juridice  care desfăşoară activităţi cu impact semnificativ asupra mediului organizează structuri proprii specializate pentru protecţia mediului in conformitate cu Ordonanta de Urgenta nr.195 din 22 decembrie 2005 privind Protectia mediului art. 94 lit d)
In conformitate cu prevederile  Legii nr.  211 din 15 noiembrie 2011 privind regimul deşeurilor,  atat pentru persoanele fizice cat si pentru persoanele juridice, se instituie  obligativitatea numirii unui responsabil cu verificarea îndeplinirii îndatoririlor prevăzute  în :
Art. 22 al. 3: “Deţinătorii/Producatorii de deseuri persoane juridice, comerciantii, precum si operatorii economici prevazuti la alin.2, au obligaţia să desemneze o persoană din rândul angajaţilor proprii care să urmărească şi să asigure îndeplinirea obligaţiilor prevazute de prezenta lege sau sa se delege aceasta obligatie unei terte persoane”.
Art. 22, al.4: “ Persoanele desemnate, prevăzute la alin.3, trebuie să fie instruite în domeniul gestiunii deşeurilor, inclusiv a deşeurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate”.

DESCRIEREA OCUPATIEI

Program de formare profesională organizat în conformitate cu OUG 195/2005 Art. 94, lit.d), cara prevede obligativitatea persoanelor juridice care desfăşoară activităţi cu impact semnificativ asupra mediului de a organiza structuri specializate pentru protecţia mediului și Legea 211/2011 privind Managementul Deșeurilor.

TEMATICA

Organizarea departamentului de protectia mediului
Notiuni generale de protectie a mediului
Identificarea problemelor de mediu ale organizatiei
Studii de impact, Bilanţuri de mediu, Evaluarea  riscului
Monitorizarea factorilor de mediu: cerinte de monitorizare, ghidul de monitorizare, normative privind nivelurile de poluare acceptate, cerinte de raportare
Inspectia de mediu
Conservarea biodiversitatii si arii naturale
Cerinte privind  conformarea  in domeniul protectiei atmosferei, protectiei solului, gospodaririi apelor, deseurilor si a substantelor periculoase
Managementul de mediu
Sistemul de management de mediu, politici de mediu, aspecte semnificative de mediu, actiuni preventive si corective, instruirea si constientizarea personalului, standardul de mediu 14001.

COMPETENTELE RESPONSABILULUI DE MEDIU

Abilitatea de a evalua impactul de mediu produs de societate, acţionând în sensul diminuarii/ eliminarii lui.
Intocmirea documentatiilor de mediu necesare obtinerii avizelor de mediu, autorizatiilor de mediu Intocmirea raportarilor periodice solicitate de autoritatea de mediu.

TRAINER

Specialisti in domeniu din cadrul Autoritatilor de Mediu

PROGRAM CURSURI

Luni – vineri in intervalul orar 15.30 - 20.00

EXAMINARE CNFPA

sambata ora 10:30

TAXA DE PARTICIPARE - 850 lei/pers.

si include mapa de curs, suportul de curs in format electronic si pe suport listat, certificatul de absolvire in ocupatia „Responsabil de Mediu” pentru participanții la instruire care fac dovada absolvirii de studii superioare finalizate cu diploma de licenta sau adeverinta, pauzele de cafea.

DISCOUNT-URI

05% pe zi x numarul de zile ramas de la inscriere si pana la data inceperii cursului

Descarca informatii suplimentare
Din Gura in Gura